2013. augusztus 13., kedd

Washed Out - Weightless

Ez az album nagyon ütős, igazi meglepetés. Az is igaz nincsenek rajta Amor Fati-k, de ez az új hangzás egészen elképesztő.

9 megjegyzés:

  1. Ma reggel letoltam az albumot! Nagyon Jó, nekem is bejön! Ami most bejött nagyon az az új Moderat album, fántásztikkóó, ilyen kis lightos filmzenés elektronika, ezzel a kis vidivel meg mindent visz ez a szám, sztem skubizd végig ;)!

    https://vimeo.com/71716158

    phoxie!

    VálaszTörlés
  2. Igen, hát persze Moderat. Az igazság az, hogy még nem hallgattam meg, de mivel már belehallgattam itt-ott, és sokan felemlegetik, akiknek adok a véleményére.... szóval magamévá teszem ezt is. De egyenlőre annyira beszippantott ez a Paracosm, hogy nem tudok szabadulni tőle. Az új Shigeto-n túl vagy már? Én egy kicsit félek tőle, annyit csalódtam idén az ilyen fajtáktól.

    VálaszTörlés
  3. Igen halgattam róla pár zenét, az Olivia című szám ragadt meg leginkább elég chill-es, meg tetszik végül is, de igen az a baj nekem is, hogy a legtöbb úvonalas eketronika, meg downtempo, meg chill, már egy kaptafa...Kb. egy hangkészlet és sok újdonság egyikben sincsen. Mondjuk nem mondanám meg Shigeto egyik új számára sem, hogy ez ő... mert kb. lehetne akárki mondjuk a Project mooncircle istállóból vagy más helyről... összemosódott a hangzás mára már nagyon. Ezért bírom a Holy Other-t, Tycho-t, Burial-t, Com Truise-t, Four Tet-et, Flying Lotus-t, John Roberts-t, Nosaj Thing-et és még sokan másokat is..., mert az ő zenéjüket nagyrészt fel ismerem simán látatlanban...tudnak valamit ami egyedivé teszi a zenéjüket, és mégis lépést tartanak a korral. Ezt nem sok producermondhatja el magáról. Rengeteg a hangzásilag és zeneileg tökéletesen megalkotott, ámde középszerű produkció...hiányzik belőlük az a plusz, ami miatt adott esetben megjegyezné magának az ember az előadót, holott maga a szám adott esetben tök jó lehet és még el is szórakoztat.

    VálaszTörlés
  4. A szívemből beszélsz Phoxie, pont így gondolom én is. A Mount Kimbie nálam az év csalódása pont emiatt, pedig így visszanézve nem is rosszak a számok, csak hát pont az tűnt el, ami egyedivé tette őket. Ja, és az egyik kedvenced Gold Panda, na az is kiakasztott idén az idétlen semmit mondó keletiesre erőszakolt tucat house albumával. A Forest Swords-től azért még várok egysmást, de a Thor track már nála sem tettszett, nem tudom. A Paracosm viszont jobb lett mint az elődje, sokkal organikusabbak a számok, és egyenletes a színvonal. A Within and Without-on meg kurva jó számok és pocsék számok jártak násztáncot. ....Na!

    VálaszTörlés
  5. Igen sajna sok esetben elszomorító a helyzet, egyetértek veled abszolút! De azért vannak kellemes meglepetések is. Pl. számomra a John Hopkins mindíg is egy egyedi arc volt, amolyan egyedi ambient techno-t húz,+ saját maga zongorázik... és az idei albuma akkora zseniális lett, hogy az valami fántásztikum. Egyszerűen kimásznak a hangjai a hangfalakból, és olyan hangulata van az egésznek hogy az nem igaz! Melankónikus, és bjutiful. Itt a full album:

    https://www.youtube.com/watch?v=anA3HAJLNxI az 50. percnél kezdőd Immunity című track pedig 10/10. Maga az album 10/9.

    szokott nem kevesebb sikerrel kollabózni is : https://www.youtube.com/watch?v=-FZrHTZXk2Y


    Amúgy a The Field albumot várom nagyon még mert bejelentette, hogy lesz!

    Jó hallgatást! Phoxie

    VálaszTörlés
  6. Neked sztem pl a

    Form by Firelight 32. perctől nagyon be fog jönni! :) Kicsit olyan a faszi nekem mintha Sigur Rose Techno-t csinálna.

    VálaszTörlés
  7. Phoxie Maxie egyem a sejhajod! A kötőhártya gyulladásoddal nem kellene állandóan a net előtt lógni! Enyje-benyje! Vigyázz magadra, mielőbbi gyógyulást!

    VálaszTörlés
  8. Háháá..de terjednek a hírek :D! Köszi szépen nem lesz gond! A monitor jótékony led fényei csak jó hatással lehetnek rám! ;)

    phoxie

    VálaszTörlés