2016. február 11., csütörtök

Illatok 2016-ban




L'Eau par Kenzo Electric Wave Pour Homme Kenzo for men (citrusos-aromás)

Givenchy Gentlemen Only Parisian Break (citrusos-aromás)

Davidoff Cool Water Exotic Summer for men (citrusos-aromás)

Issey Miyake L'Eau d'Issey Pour Homme Fraiche (citrusos-aquás)

Gosh By Gosh (fás-fűszeres)

Hugo Boss Hugo Extreme (fás-aromás)

Calvin Klein CK One Summer 2016 (citrusos)
 
Ferrari Amber Essence (aromás)

Armani Code Profumo (fás-aromás)
 
Paco Rabanne Invictus Aqua (aromás-aquás)

Joop! Homme Sport (aromás-aquás)


Dolce&Gabbana The One Royal Night (orientális)
 
Yves Rocher Cuir Vetiver (fás-fűszeres)
 
Sergio Tacchini Club Intense (fás-fűszeres)

Mandarina Duck Black & Red (aromás-fougere)

Gucci Intense Oud (orientális)

Burberry Mr. Burberry (aromás-fougere)
 
Na, úgy látom az idei év sokkal érdekesebbnek ígérkezik, mint a tavalyi. Azért már ebből a kis listából is látszik, hogy egy jó pár újonnan kreált illat fog betörni a piacra. Természetesen lesznek flanker-ek is, részük ötletes, másik része lerágott csont.
Nézzük melyek az izgalmas megjelenések. A dán Gosh idén dobja piacra Gosh nevű férfi illatát, ahol a fejben lévő citrusos (bergamot, shiso, ananász) összetevők, az alap fás jegyeit (éger, cédrus, szantál) bolondítják meg, ahol a szív jegyben egyértelműen a fűszeresség uralkodik (kömény, gyömbér, levendula). A
Ferrari Amber Essence a borostyán miatt lehet érdekes, melyhez meleg fűszerek társulnak és a pacsuli is ott van. Az illat az Essence kollekció része. A Joop piacra dobja Sport illatát, amely egy igazi nyári aromás- aquás illatnak ígérkezik, melynek összetevőiben ott van a gyömbér a fejben, melyhez a tonka bab alap társul. Ehhez szívjegyben pedig ott a sós tenger illata,...nagyon ígéretes! A Paco Rabanne Invictus-át sokakkal ellentétben én bírom. Ennek egy vizesebb változatát adják ki, és itt is a tengeren, a sós vízen lesz a hangsúly amellett, hogy fás és citrusos jegyek is megbújnak benne. Aki szereti a vetiver-t annak az Yves Rocher új illata is nyerő lehet, főleg tudván, hogy biogazdaságból származó alapanyagokat használnak fel termékeikhez. A Mandarina Duck első férfi illatáról már sok jót hallottam, de még sohasem szagoltam. Egy kicsit frusztráló, hogy már a sokadik illatkreációval próbálkoznak, számomra pedig szűzterület. A Black után, most itt van a Blac&Red, amely egy fougere illat (ez mostanában nem túl divatos). Alapvetően egy fűszeres, édeskés illatot gondolok erre, az összetevőit nézve (ibolya levél, szicíliai citrusok, vetiver, tonka, narancs virág, cédrus). Itt van még a Mr Burberry, amely a Burberry divatház új férfi illata lesz, amely alapvetően egy aromás-fougere típus. Bár fás-herbál-nak harangozták be, amely miatt igencsak érdekes lehet. Aztán ott vannak még az orientálisok, amelyeket általában kedvelek telente. A D&G egy The One flanker-rel bombáz minket ebben a típusban, míg a Gucci egy új illatot kreált (Intense Oud), amelynek női változatát is kiadják. És ott van még az egyik kedvencem a Issey Miyake L'Eau d'Issey Pour Homme Fraiche változata, ahol a nyers grapefruit energiája találkozik a fehér pacsuli erejével. Ebben is lehet fantázia, hiszen ez nem egy egyszerű szezonális flanker, hanem az alap illat újragondolása. Legutóbb a Nuit d'Issey nagyon jól sikerült új illat lett. Ennek a divatháznak minden egyes illatában van valami rafinált csavar. Ez utóbbi már szagolható a parfümériákban, a többinél pedig remélhetőleg nem csökken a lelkesedés a tesztelés után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése