2014. május 27., kedd

Tori Amos - Dixie



El sem hiszem, hogy ez b side lett, pedig nagyon hatalmas, iszonyat atmoszférája van. Simán lenyomhatott volna egy átlagosabb dalt az új lemezen. Ezt utoljára a Garlands-nál éreztem a The Beekeeper éránál. Egyébként a deluxe-on megjelent bonus dalt (Forest of Glass) is megszerettem mostanra az egymásra pakolt vokál miatt.

6 megjegyzés:

  1. Ez mi meg honnan meg különben is?? :) Semmi hivatalos Tori csatornán nem találkoztam ezzel a számmal. Valami titkos kapcsolatban állsz Torival? :)

    Már épp akartam írni, hogy ritka vagy mostanában. :)

    VálaszTörlés
  2. Ja látom, Amazon bónusz szám.

    VálaszTörlés
  3. Titkos csatorna? Közben persze rájöttem, hogy szó szoros értelemben nem b side. Ugyanis minek a b side-ja? De ügyes fiú vagy és magad is kinyomoztad. Igen lehet ritka vagyok mert általában 21:00 után jutok el oda, hogy nyugodtan netezhetek, bagoly meg nem vagyok, nem sokáig bírom. De azért vagyok :)

    VálaszTörlés
  4. Igen, épp meg is akartam jegyezni, hogy nem b-side, max bónusz szám, de nem akartam neki állni okoskodni. :)

    VálaszTörlés
  5. Egy gyűjtővel nem is lennék igazi vitapartner :) Egyébként a bonus-ok közül nekem ez tetszik a leginkább, és a White Telephone to God a legkevésbé. A Forest pedig sokat nőtt a szememben, most már azokat a hajlításokat is elnézem benne.....akarom mondani elhallgatom.

    VálaszTörlés
  6. Azt a White Telephone-t nem is hallottam még. Mondjuk ebbe a Dixie-be is csak belehallgattam. Majd végig hallgatom őket, ha letölthetőek lesznek. A Forest amúgy abszolút nem rossz, csak nekem a nagyon hasonló Invisible után már túl elnyújtja az albumot. Eleve nem szeretem a bónusz számokat, mert az eredeti koncepciót felborítják, és nem érvényesül rendesen az igazi zárószám tőlük. Bár most a záró egyáltalán nem lett olyan jó és záró hangulatú, mint pl. egy monumentális Lady in blue, vagy a Dragon.

    VálaszTörlés