2013. október 19., szombat

Sophie Sees (A short film by Tricky)



Egy short film Tricky-től, amely egyértelműen a False Idols éra terméke. Egyébként maga az album nálam már biztosra érett az év albumai listába. Ehhez pedig akár az is hozzájárul, hogy ebben is hallhatunk kiadatlan track-eket, és tök jó remix-eket. A short film egyébként egy hatalmas agymenés, de pöpecül össze lett hozva. Külön tettszett a Does It video újraértelmezése, az élő képek "grafikai effektezése".

7 megjegyzés:

  1. Hihetetlen hogy még csak most raktuk össze a 2012-es listát, erre mindjárt csinálhatjuk a 2013-st. Az idei év brutál nekem albumokból. Most nem csak 10 album fog szerepelni a listámban, mert vagy 20 albumot kellett megvennem idáig.

    VálaszTörlés
  2. Igen, nagyon durva az idei év. Az igazság az, hogy tényleg be kell fektetnem egy lejátszóra, mert idén én is kedvemre vásároltam volna cd-ket. Neked meg van már min lejátszani a vinyl-eket, vagy még mindig csak gyűjtöd őket? Pont tegnap gondolkoztam egyébként azon, hogy a fejemben rendszerezni kellene az év végi összesítéseket. Ja, és még mindig nincs vége az évnek, remélem még egy párszor leesik az állunk.

    VálaszTörlés
  3. Sajnos nincs lemezjátszóm továbbra sem, de szerintem nem is fogok már venni. Rájöttem, hogy néhány kislemez miatt nem érné meg venni. Gyűjteni továbbra is gyűjtöm a vinyl kislemezeket, de beérem azzal, hogy mp3-ról meghallgatom őket, pláne miután manapság már egyre több kislemezhez van letöltőkód.
    Nekem még vissza van az új Arcade Fire, amit több, mint valószínű, hogy megveszek még, és mindjárt itt az új Cut Copy is.

    VálaszTörlés
  4. Az Arcade-ot én is nagyon várom. Egyébirán az év videójára erősen pályázik. Cut Copy? Ez volt a zonoscope-os? Ahá az már látom is. A Four Tet-et még meg sem mertem hallgatni, pedig már rendelkezésemre áll. Nagyon jónak ígérkezik még a Machinedrum is, egy párszor már végigment és nagyon bejövős.

    VálaszTörlés
  5. Jaj tényleg, kíváncsi is voltam mit szólsz a Four Tet-hez. Én még hetekkel ezelőtt hallottam meg. Sajnos elég uncsi és felejthető lemez. Lényegében nincs egy épkézláb szám rajta, csak hangulatok. Ez igazából egy demo-katyvasz, amiből kb. semmi se marad meg. Zomby akar lenni, de nem sikerül neki.

    VálaszTörlés
  6. Ááááá! Volt nekem egy ilyen megérzésem, nem hiába hanyagolom a dolgot. Most már csak abban reménykedhetek, hogy talán itt megmutatkozik ízlésünk apró különbözősége......bár inkább nem reménykedem :(

    VálaszTörlés
  7. Ráadásul a Jalebi az egyetlen szám rajta, ami némileg komplex és dalszerű, kidolgozott, Neked pedig már ez se igazán jött be. A többi szám még ennél is minmálabb és jellegtelenebb. Persze lehet ha még meghallgatnám párszor, változna róla a véleményem, de már elsőre is annyira érdektelennek találtam az albumot, hogy szerintem nem nagyon lesz kedvem rá időt pazarolni.

    VálaszTörlés